Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Werk voor 50 plussers en gepensioneerden

Snel zoeken

Vind die leuke baan, schrijf je in en word gevonden door werkgevers!  
Ervaren en betrokken personeel

 

CV zoeken

Meld je aan en zet vandaag nog jouw vacature online!

Pensioen: de moeite waard om over te praten

Een gesprek waard

Hoe weet jij of het nieuwe pensioenstelsel jou niet benadeelt? Reinout van der Heijden, hoofdredacteur Geldgids, geeft uitleg in zijn rubriek Geldvraag in de Volkskrant. 'Er is heel wat om over mee te praten.'

"In het nieuwe pensioenstelsel kunnen jouw uitkeringen eerder stijgen als de pensioenfondsen voldoende rendement behalen met beleggingen. Hoewel we de toekomst niet kunnen voorspellen, gaan we ervan uit dat beleggen over het algemeen winstgevend blijft."

Lees de Pensioen 1-2-3
Het is goed dat je waakzaam bent, benadrukt Van der Heijden. Bewaar jouw jaarlijkse pensioenoverzichten en bekijk jouw pensioenstatus op mijnpensioenoverzicht.nl. Op de website van jouw pensioenfonds vind je gedetailleerde informatie over jouw pensioenregeling, lees ook eens de Pensioen 1-2-3.

Controleer op administratieve fouten
Het is verstandig om jouw pensioenfonds te controleren op administratieve fouten, vooral als je tot een risicogroep behoort, zoals gescheiden zijn, arbeidsongeschiktheid of overdracht van pensioen naar een ander fonds.

Informatiebijeenkomsten
Op dit moment worden er regelmatig informatiebijeenkomsten georganiseerd door bedrijven en pensioenfondsen over het nieuwe stelsel. Bezoek ze of bekijk online sessies. Verdiep je ook in jouw eigen pensioen en stel vragen als er iets onduidelijk is.

Niet achteroverleunen tot 2028
Het is niet verstandig om te wachten tot 2028, merkt Van der Heijden op. Sommige pensioenfondsen voeren het nieuwe stelsel eerder in. Ook is het belangrijk of jouw pensioenfonds kiest voor een solidaire regeling of een flexibele regeling, waarbij jij meer keuzemogelijkheden hebt."

 

 

© ® Seniorenbanen.nl - 2024
Seniorenbanen.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Weigeren