Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Werk voor 50 plussers en gepensioneerden

Snel zoeken

Vind die leuke baan, schrijf je in en word gevonden door werkgevers!  
Ervaren en betrokken personeel

 

CV zoeken

Meld je aan en zet vandaag nog jouw vacature online!

Oudere zwemmers laten zich niet tegenhouden

Zilveren zwemmers trotseren de golven

Om 9 uur 's ochtends gaan de leden van zeezwemvereniging Marsdiep het water in. De Noordzee bij Den Helder is 13 graden, en op een A4'tje aan de muur van hun kleedcabine op de dijk wordt gewaarschuwd voor sterke stroming en hoge golven: 'Nooit alleen zwemmen.'

Zonder enige aarzeling
Toch stappen ze er zonder aarzeling in, schrijft de Volkskrant. Zestigers, zeventigers en zelfs een paar negentigers, hun hand glijdend langs de touwen die het zwemgedeelte in zee afbakenen. In de verte ligt Texel. Gekleurde badpakken, zwarte zwembroeken en lichamen die al het nodige hebben meegemaakt. Eerst tot aan de knieën en dan in één keer helemaal tot aan de nek.

Bijna 100 jaar
De zeezwemvereniging bestaat al bijna 100 jaar. Maar sinds Wim 'Iceman' Hof is zwemmen in ijskoud water ook populairder geworden onder jongere mensen, en hun club telt inmiddels 180 leden. De oudste is 93 en draagt regelmatig gedichten voor, terwijl de jongste slechts 1 jaar oud is en alvast lid is gemaakt door haar moeder en oma, die ook zeezwemmers zijn. Het lidmaatschap kost 25 euro per persoon per jaar, en voor nog eens 5 euro extra krijg je een sleutel van de kleedcabine.

De vreugde van het zwemmen
Wat maakt het toch zo bijzonder dat ze hier van mei tot oktober dagelijks de golven in duiken? "Het geeft je echt een energieboost," zegt de secretaris. "Je bent de rest van de dag vrolijk." "Je hoort bij een gemeenschap," voegt een ander toe. De Volkskrant noteert ook: "Het mooiste is de euforie die je voelt na afloop."

 

© ® Seniorenbanen.nl - 2024
Seniorenbanen.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Weigeren